Čo je základom talianskej kuchyne?

olivovyolej3

Čaro talianskej kuchyne spočíva v jednoduchosti a v kvalitných potravinách. Práve jej základom je kvalitný olivový olej, ktorý používajú snáď do každého jedla.

V Toskánsku som si zamilovala raňajky v olivovom háji, och tie voňavé rána pri dobrej káve...V Agriturismo, kam sa už roky s radosťou vraciame, domáci pestujú olivy, množstvo byliniek a všade navôkol sú malebné vinice. Všetko tu vonia a do detailov je krásne upravené. Naši priatelia, majitelia usadlosti, vsadili na kvalitu pred kvantitou a vyrábajú z vlastných olív až 600 l extra panenského olivového oleja. Je za tým množstvo práce, no ich oči žiaria nadšením a láskou k tomu, čo robia. A tento ich, domáci, kvalitný mám rada aj samotný, len tak s dobrým chlebom a syrom 💚🤍❤️olivovyolej1

Olivový olej možno použiť na prípravu teplých aj studených jedál a má nespočetné benefity pre naše zdravie. Obsahuje najvyššie množstvo antioxidačných polyfenolov a kyseliny olejovej, ktorá sa považuje za jeden z najdravších tukov na svete. V olivovom oleji dokážeme nájsť zastúpenie vitamínov E a K a veľmi prospešné omega -3 a omega-6 mastné kyseliny. Pravidelnou konzumáciou olivového oleja sa tak vyhneme celému radu chorôb a okrem toho si udržíme krásnu pleť a štíhlu postavu 😊